Snart når bourbonen ”Ascension” hyllorna i butiker. Bob Dylans prisbelönta ”Heaven’s Door” har släppt en ny söt, kryddig och fruktig bourbon.
Bob Dylans whisky-märke “Heaven’s Door” har släppt en ny bourbon som bolaget döpt till “Ascension”. Bourbonen är en blandning av whisky som producerats delvis i det nya destilleriet i Kentucky, som bolaget tog över 2017, och delvis från andra destillerier i området. Man har i minst fem år lagrat whiskyn som också är icke-kylfiltrerad och buteljerad med en alkoholhalt på 41 procent. Smaken beskrivs med ”noter av karamell, vanilj, olika typer av bagerikryddor i gommen, och en näsa full av popcorn och torkad frukt”. Alex Moore, mästarblandare på destilleriet, säger också att varje sats noggrant kommer att skapas med sin egen distinkta smak.
Bourbonen “Ascension” blir en del av kärnutbudet för Heaven’s Door. Den orginala whisky-portföljen består av tre sourcade whiskys: en Tenessee Bourbon (Revival), en “double barrel” whisky (Revelation) och en straight rye whisky (Refugee).
– Vi är glada över att lägga till vår egen Kentucky bourbon i den permanenta samlingen och ser fram emot att bjuda in bourbonälskare att jämföra den med vår prisbelönta Tennessee bourbon. Båda Heaven’s Door-bourbons har liknande mäskräkning, åldras under samma tid och buteljeras med samma alkoholhalt, men leder till två väldigt olika bourbonuttryck, säger Alex Moore.