Entreprenör

Juvelkupp mot F1-drottningen - tog smycken för 700 miljoner kr

Tjuvarna slog till under Formel1-arvtagaren Tamara Ecclestones lyxsemester i Lappland.
De bröt sig in efter att Tamara postat bilder på hur hon går ombord på sin privatjet.
Bytet: Juveler för 700 miljoner kronor. Nu misstänker Scotland Yard att juvelkuppen är ett insiderjobb.

Tamara Ecclestone är dotter till Formel1-mogulen Bernie Ecclestone som äger delar av rättigheterna till F1-cirkusen. Ecclestone är god för 32 miljarder kronor – och hans döttrar Petra och Tamara är kända för att leva lyxliv i London-societeten.

I dagarna publicerade Tamara Ecclestone bilder på Instagram hur hon kliver ombord på sitt privatjet för att åka på en exklusiv vintersemester med sin familj till Lappland.

Tre inbrottstjuvar tog tillfället i akt och bröt sig in i familjens 57-rumsvilla i Kensington i London. Bytet blev sensationellt: Smycken värda 700 miljoner kronor. Trots inbrottet har Tamara, maken Jay Rutland och femåriga dottern Sophia fortsatt sin semester i Lappland. De har hånats i brittisk tv för att de förvarat juveler värda 700 miljoner i sitt hem.

Scotland Yard har dessutom startat en utredning om hur juvelkuppen kunde ske, trots att familjen har vaktövervakning av sin villa dygnet runt, samt ett stort antal övervakningskameror. Pappa Bernie Ecclestone har uttalat sig för Daily Mail och sagt att han misstänker ett insiderjobb bland vakterna, som möjliggjorde för de tre vakterna att ta sig in i lyxvillan och under 50 minuter ostört kunna plocka på sig allt vad de ville ha.

Tamara Ecclestone är välkänd för sin faiblesse för dyrbara juveler, det är ännu okänt vilka av hennes dyrbara smycken som tjuvarna stulit. Men enligt Daily Mail har jon bland annat en armring från Cartier värd över en miljon kronor. Hon hade dessutom flera Rolex-klockor med diamanter värda 1,5 miljoner kronor styck. Dessutom ägde hon flera smycken som tillhört Elizabeth Taylor som såldes på auktion för 150 miljoner kronor.

Det finns dock några spår efter rånarna. De ska ha fastnat på CCTV-kamerorna när de fyllde en av husets bilar med stöldgods.

– Givet all säkerhet som finns vid huset, så förutsätter jag att det är ett insiderjobb. Det är en avskyvärd sak som händer precis när hon åkt till Lappland, säger Bernie Ecclestone till Daily Mail.