Entreprenör

Isabella Löwengrips julsemester efter motgångarna

Efter en lång höst fylld med motgångar – nu tar influencern Isabella Löwengrip en julsemester. Hon avslutade med att besöka varuhuset Stockmanns i Helsingfors.
– Egentligen är jag ganska trött och matt – September till December har varit fruktansvärda på många plan men just möten med er får mig alltid glad och tacksam. Ni kommer alltid med fina peppande ord och det värmer oerhört, skriver hon på sin blogg.

I början av året var hon Sveriges hetaste influencer och framgångarna duggade tätt för Isabella Löwengrip, men 2019 kom att bli ett tufft år för affärskvinnan. Efter sommaren började USA-lanseringen av Löwengrips olika varumärken att gå allt trögare. Samtidigt började inkomsterna från bloggen och Instagram att gå ner när bland annat tidningen Expressen granskade henne och avslöjade att läsarsiffrorna varit uppblåsta.

”Blondin-Bella” tvingade trampa på bromspedalen och införa ett stort sparpaket på sitt företag och ett antal anställda fick sägas upp.
– Det har varit en stor sorg på kontoret. Dock är jag väldigt tacksam över hur starka mina tjejer är, vi alla har bestämt oss för att göra det bästa möjliga av den tid som är kvar och jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa de vidare i karriären. Jag känner en förtvivlan över att jag har svikit gänget och inte lyckas ro i hamn allt vi har i sikte. Min vd är kvar (han är tillfällig vd i Löwengrip Beauty också) samt Marisol som ska jobba med min stiftelse. Även anställda i Löwengrip Beauty är kvar”, berättade Isabella Löwengrip då.

Men motgångarna stannade inte där. Hon tvingade också sälja sin lyxvilla på Lidingö på 350 kvadrat. Hon fick dock bra betalt:
– Det känns faktiskt bara skönt att få flytta. Mitt hus känns bara som en enda stor kuliss och jag längtar efter ett hem. Huset är sålt till en familj men det dröjer några månader innan vi flyttar. Dock blir det inget poolbad för oss men jag hoppas att den nya familjen kommer att uppskatta det. Allt är färdigställt och det blev väldigt fint. För mig och barnen väntar ett nytt kapitel i livet och det känns faktiskt bra.

Under november kom Isabella Löwengrip i nytt blåsväder när det avslöjades att hon hade köpta kommentarer på Instagram. Något hon hävdade var sabotage. Dock kan hon trösta sig med att bloggtrafiken gått upp kraftigt i november tack vare turbulensen.

Efter en sådan höst Isabella Löwengrip i behov av semester och avkoppling för att ladda batterierna.
– Egentligen är jag ganska trött och matt – September till December har varit fruktansvärda på många plan men just möten med er får mig alltid glad och tacksam. Ni kommer alltid med fina peppande ord och det värmer oerhört.

Isabella Löwengrip har inte berättat vart hon reser på julsemester, men hon avslöjar att hon kommer läsa Ulf Lundells bok ”Vardagar” och Matilda Gustavssons nya bok ”Klubben” om Jean-Claude Arnaults härjningar i Stockholms kulturelit.